ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΑΣ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ BC 1KG (ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΛΑΒΗ)

17.00

Πυροσβεστήρας διοξειδίου του άνθρακα κατασβεστικής ικανότητας BC χωρητικότητας 1KG.

Η κατασβεστική του ικανότητα είναι 21B C όπου

Β: Υγρά καύσιμα ή στερεά που υγροποιούνται κατά την καύση
C: Aέρια καύσιμα

Η θερμοκρασία λειτουργίας είναι από -30° C έως 60° C και η πίεση λειτουργίας (PS): 17 bars. και οι διαστάσεις του είναι (με λαβή): 25,5 Χ 8,5 cm. – Ύψος δοχείου: 19 cm. – Διάμετρος δοχείου: 8,5 cm
Φέρει εγκρίσεις και πιστοποιήσεις CNBOP-PIB NR 2314/2015 WG PN-EN 3-7.
Αποτελείται από κυλινδρικό δοχείο χειρός με πλαστική λαβή χειρισμού και το αέριο αποθηκεύεται σε υγροποιημένη μορφή υπό υψηλή τάση.

Σε αντίθεση με τους πυροσβεστήρες ξηράς κόνεως είναι κατάλληλος για πυρκαγιές υψηλής τάσης λόγω της υψηλής διηλεκτρικής του αντοχής ενώ ταυτόχρονα δεν αφήνει κατάλοιπα.

Σε ποιους χώρους θα πρέπει να τοποθετήσω πυροσβεστήρα διοξειδίου του άνθρακα CO2;

Η τοποθέτησή του κρίνεται σκόπιμη σε χώρους ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, χώρους εργαστηρίων, λεβητοστάσια, μετασχηματιστές, σε χώρους με τηλεοράσεις και ηχοσυστήματα, computer room, κοντά σε ηλεκτρολογικούς πίνακες, μηχανοστάσια και χώρους έκθεσης έργων τέχνης (αφού δεν αφήνει κατάλοιπα).

Η παρουσία στο χώρο μιας συγκεκριμένης κατηγορίας πυροσβεστήρα δεν αναιρεί την αναγκαιότητα ύπαρξης πυροσβεστήρα άλλης κατηγορίας.

Για παράδειγμα σε μία επιχείρηση που είναι χώρος συνάθροισης κοινού (καφετέρια) απαιτείται εκτός από τον ξηράς σκόνης και πυροσβεστήρας CO2 για να καλύπτονται οι πυρκαγιές σε ηλεκτρολογικό εξοπλισμό (ηλεκτρολογικός πίνακας, ηχοσυστήματα, τηλεοράσεις, ψυγεία επαγγελματικά κλπ).

Η χρήση του είναι εύκολη (οδηγίες αναγράφονται σε ετικέτα επάνω στον πυροσβεστήρα) και η μεταφορά του είναι εύκολη λόγω του μικρού βάρους.

Σε υψηλές συγκεντρώσεις είναι ασφυξιογόνο γι’αυτό και απαιτείται προσοχή στις περιπτώσεις εγκατάστασης αυτόματης εφαρμογής και ενεργοποίησης μεγάλης ποσότητας πυροσβεστήρων CO2

Σωστή χρήση πυροσβεστήρα διοξειδίου του άνθρακα

Οι πυροσβεστήρες είναι εξοπλισμός πρώτης ανάγκης και παρέχουν σημαντικό πλεονέκτημα στην κρίσιμη αντιμετώπιση κατά την έναρξη μιας πυρκαγιάς. Ακόμα και αν δεν κατασταλεί πλήρως δίνεται ο απαραίτητος χρόνος μέχρι την άφιξη πυροσβεστικών δυνάμεων αποτρέποντας την εξάπλωσή της.

Όλοι οι εργαζόμενοι και όσοι διαμένουν σε χώρους που είναι μόνιμα τοποθετημένοι πυροσβεστήρες ( κλιμακοστάσια πολυκατοικιών) θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι και εξοικειωμένοι με τη χρήση τους.

Θα πρέπει να βρίσκονται μόνιμα αναρτημένοι σε εμφανή σημεία σε ύψος από 1,2 έως 1,5 μέτρα και να είναι εύκολα προσβάσιμος για να χρησιμοποιηθούν ακόμα και σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Σε περίπτωση πυρκαγιάς

✓ Διατηρήστε την ψυχραιμία σας.
✓ Σημάνετε συναγερμό, φροντίστε να ειδοποιηθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199 ή 112.
✓ Χρησιμοποιείστε τον πλησιέστερο πυροσβεστήρα άμεσα.

Οδηγίες χρήσης πυροσβεστήρα διοξειδίου του άνθρακα:

  1. Απασφαλίστε – αφαιρέστε την περόνη ασφαλείας. Στοχεύστε στη βάση της φωτιάς φωτιά
  2. Πιέστε το μοχλό
  3. Χρησιμοποιήστε όλο το υλικό στην καιόμενη επιφάνεια
  4. Σιγουρευτείτε ότι η εστία έχει σβήσει, καθώς εγκυμονεί ο κίνδυνος της αναζωπύρωσης
  5. Αερίσατε το χώρο, μόνο εάν η πυρκαγιά έχει κατασβεστεί πλήρως.

Συντήρηση πυροσβεστήρα διοξειδίου του άνθρακα

Ο χρήστης / ιδιοκτήτης αυτών θα πρέπει να φροντίζει οι πυροσβεστήρες να είναι συντηρημένοι και διενεργεί τον οπτικό έλεγχο ανά τρίμηνο και είναι υπεύθυνος για τον τρόπο και την ποσότητα των πυροσβεστήρων που απομακρύνονται από την εγκατάσταση κατά τη διάρκεια των συντηρήσεων.

Εάν διαπιστώσει εμφανή σημάδια κακώσεων στο πλαίσιο, αλλοιώσεις στο σχήμα του, διάβρωση, χτυπήματα που μπορούν να περιορίσουν την ασφαλή λειτουργία, πρέπει να τον συντηρήσει άμεσα.

Η συντήρηση όλων των τύπων πυροσβεστήρων πραγματοποιείται μόνο από Αναγνωρισμένες Εταιρείες (πιστοποιημένοι συντηρητές). Κάθε αναγνωρισμένη εταιρεία φέρει αριθμό πιστοποίησης που αναγράφεται στην ετικέτα ελέγχου του πυροσβεστήρα.

  • Ετησίως θα πρέπει να συντηρείται μία φορά υποχρεωτικά από αναγνωρισμένη εταιρεία.
  • Κάθε 10 χρόνια να υπόκειται σε εκτεταμένο εργαστηριακό έλεγχο
  • H λειτουργική ζωή του πυροσβεστήρα CO2 είναι σύμφωνα με την Εθνική Οδηγία ή την οδηγία της Ευρωπαϊκής κοινότητας.

Μετά από κάθε χρήση του βέβαια είναι απαραίτητη η αποστολή του για αναγόμωση, δηλαδή για ολική αντικατάσταση ή επαναπλήρωση της γόμωσης με νέα.

Όσοι πυροσβεστήρες δε φέρουν σήμανση ή τα στοιχεία δεν είναι ορατά ή είναι παραποιημένα πρέπει υποχρεωτικά να αποσύρονται.

Φυλλάδιο σχετικά με τη χρήση του πυροσβεστήρων από το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος

17.00

Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ 24%.

Για κάθε παραγγελία κόβεται τιμολόγιο / δελτίο αποστολής στα στοιχεία της επιχείρησής σας (ορίζετε ΑΦΜ και στοιχεία μετά την Προσθήκη στο Καλάθι)

Για οποιαδήποτε ερώτηση καλέστε μας στο +30 210 3472341